Rüya Tatlar

>ÇATAL

>

MALZEMELER
2çay bardağı sıvıyağ.
yarım çay bardağı toz şeker.
1 çay bardağı yoğurt.
1 yumurta.
1 çorba kaşığı mahlep.
1 paket kabartma tozu.
1 tatlı kaşığı tuz.
125 gr margarin(oda ısısında).3 buçuk su bardağı un.
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı.
çörekotu.
YAPILIŞI:
Yumurtayı çırpma teli ile çırpın.Toz şeker ve sıvıyağı ilave edip tekrar çırpın.Yoğurt,margarin ve tuzu ilave edip karıştırın.Mahlep,elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyiyp yoğurun.Ele yapışmayan bir hamur elde edin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde kaoparıp elinizle s şekli verin ve uçları birbirine bitiştirin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.üzerine yumurtanın sarısını sürün ve çörek otu serpiştirin.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.afiyet olsun:)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Etiket Bulutu

%d blogcu bunu beğendi: