Rüya Tatlar

>MAYALI

>

Annemin özellikle ramazan ayında bize sıkça yaptığı kendi yörelerine ait bir hamur işi.Rahmetli annem hayattayken bize özel mayalı günleri yapardı bizde ayıla bayıla yerdik.Artık yapmak bana kaldı.
MALZEMELER:
U n
Tuz
M aya
Su

Önce un,maya ve tuzu karıştırıyoruz.Suyu ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Yoğurduğumuz hamurun üzerini örtüp 2 katına çıkana kadar mayalandırıyoruz.
Hamurumuz mayalandı.
Mayalanmış hamuru büyük yemek servis kaşığı ile alarak tepsiye koyuyoruz.
Döktüğümüz hamurları beze haline getiriyoruz.
Hepsini beze haline getirdikten sonra,
merdane ile yemektabağı büyüklüğünde açıp,
teflon tavada yada varsa saçta önlü arkalı pişiriyoruz.
pişen mayalıları tavadan alır almaz önlü arkalı margarin yada tereyağ ile yağlayıp ılıkken afiyetle yiyoruz.İçine istediğiniz herşeyi koyabilirsinizçBenim favorim vişne reçeli.

Comments on: ">MAYALI" (4)

  1. >Ellerinize sağlık Gül hanım.

  2. >ellerine sağlık gül hanımcığım yumuşacık mis gibi yanına da bir bardak demli çayla beyaz peynir değmeyin keyfe Afiyetle yiyin

  3. >merhaba canım görünmüyosun ? ne zamandır bi ziyaret edeyim dedim hayırlı akşamlar diliyorum sevgiler.

  4. >çoooooook severim biz adına yağlı ekmek diyoruz.ellerinize sağlık…..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Etiket Bulutu

%d blogcu bunu beğendi: