Rüya Tatlar

>MEYVELİ PASTA

>

Merhaba,öncelikle herkese hayırlı cumalar dilerim.Bu pastayı birkaç gün önce sipariş üzerine yaptım.İçinin detayını anlatacağım.
PANDİSPANYA:
4 yumurta,
120 gr tozşeker,
120 gr un,
1 vanilya,
Un ve vanilyayı beraber eleyin.Yumurtaları 10 dakika sıcak suda(kaynar olmayacak) bekletin.Sıcak yumurtalara şekeri ilave edip yaklaşık 15-20 dakika kadar çırpın.Beyaz bir krema gibi olacak.Unlu karışımı yavaş yavaş tahta bir kaşıkla yumurtalı karışıma katıp alttan üste alarak yumurtalı karışımı söndürmeden iyice karıştırın.İlk defa yapanlar isterlerse yarım paket kabartma tozunu unlu karışıma katıp kullanabilir.Bu tarif 6 kişilik bir kalıp içindir siz  istediğiniz gibi çoğaltabilirsiniz.
Karışımımızı kalıbımıza döküp,fırınımız turbo ise 160,yok alt üst ısıtıyor ise 170 derece sıcaklıkta yaklaşık 1 saat pişirin.Benim fırınım Luxel Börekçi olduğı için istersem fanlı, istersem normal olabiliyor.Fırın almak isteyenlere önerilir.
Pişen pandispanyamızı soğuyana kadar tel ızgara üzerinde,soğuyunca bir poşete sarıp  buzdolabında 1 gün bekletin.Bekleyen pandispanya daha kolay kesilir.
ARA KREMASI:
500 gr süt(2 bardak)
1/2 su bardağı şeker,
3 yumurta sarısı,
2 dolu yemek kaşığı un,
2 dolu yemek kaşığı buğday nişastası,
1 paket vanilya,
200 gr tuzsuz tereyağ yada margarin.(oda ısısında iyice yumuşamış)
Süt  soğukken tereyağ hariç tüm malzemeyi koyup iyice karıştırın,ocağa alıp üzeri göz göz olana kadar pişirin.Soğuyana kadar gelip gidip karıştırın ki üzeri kabuk bağlamasın.Krema soğuyunca yağı ilave edip mikser ile 5 dakika kadar çırpın.
ÜST KREMASI:
1 Paket krem şanti,
1 bardak soğuk süt,
parça fındık.
Krem şantiyi süt ile 5 dakika çırpıp 20 dakika buzdolabında bekletin.
PASTAMIZIN TAMAMLANMASI:Soğuyan pandispanyamızı bıçak ile 2 yada 3 kata kesin.En alta gelecek olan kat diğerlerinden biraz daha kalın olsun.İlk katı koyup,şekerli su ile biraz nemlendirin,üzerine kremayı sürüp istediğiniz meyveleri koyun,üzerine biraz daha krema sürün diğer katı yerleştirin,bu şekilde katları bitirin.Krem şantinin birazını pastamızın üzerine sürüp pastanızı yarım saat buzdolabında bekletin.daha sonra kalan kremşanti ile pastanızı sıvayıp,yanlarına fındık parçalarını elinizin içi ile yapıştırın.Üste istediğiniz meyvelerden dekor yapıp,onların üzerinede soğuk jöle sürün.Soğuk jöleniz yoksa dr Qetkerin tart jölesini üzerinde yazıldığı gibi hazırlayıp meyvelerin üzerine sürebilirsiniz.Afiyet olsun:))

Comments on: ">MEYVELİ PASTA" (8)

  1. >Yine çok güzel bir sunum ellerinize sağlık.Evet kaplumbağaları sizde görmüşüm adınızı yazdım.Sevgiler.

  2. >ellerinize sağlık meyveli pasta gibisi varmı :)sevgiler..

  3. >ablacım ellerine emeklerine sağlık:)facebooktada hayran olduk arkadaşım merve ile biliyosun:)

  4. >bugünlerde de hep meyveli pasta istiyor canım. ellerine sağlık. nasıl da canım çekti. pek de güzel görünüyor mmmmmmmmmm……hele hele detaylı anlatımın için yürekten teşekkürler… :)sevgiler…

  5. >ımm meyveli pasta hemde senin ellerinden çıkmışne lezzetli olmuştur canım arkadaşım ellerine sağlıköpüyoruz seni

  6. >Daha önce çikolatalı pasta için aramıştım sizi…O gün bu gündür yapıyorum tüm sevdiklerime…Meyveli pastayı çok severim,inanın bu tarifinizide gecikmeden uygulayacağım. Çok güzel görünüyor.Ayrıca verdiğiniz tarifler için de teşekkür ederim,çoğu kişi paylaşmaz…u pastanın ilgin olan kısmı da pandispanyasında yağ olmaması,doğru mu?Burcu

  7. >Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.Saygılar.

  8. >güzel yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.Burcucum zaten normal pandispanyanın içine un.şeker ve yumurtadan başka bişey girmez.Yağ arzuya göre katılan bişeydir.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Etiket Bulutu

%d blogcu bunu beğendi: